tirsdag, 18 feb 2020
 
 
Feil
  • XML Parsing Error at 1:3563. Error 9: Invalid character
5 uker etter 2. parring

Hele fem uker er gått siden siste parring - tiden flyr sakte!  På en måte føles det som evigheter siden vi var på besøk til Zipo, på en annen måte så føler jeg at valpene er rett rundt svingen..! 
 

Jeg har bedt faren min om å lage valpekasse til oss; han er veldig nevenyttig og flink med tre, og har muligheter til å gjøre det på jobben.  Han har tidligere laget Jærstoler, bøtter, skjærefjøler, penner, fat og skåler og sikkert mye mer, i tillegg til å ha laget omtrent hele huset foreldrene mine bor i.  Han er opptatt av at alt skal bli rett og se fint ut, så jeg er kjempespent på å se resultatet - da skal jeg selvsagt legge inn bilde!  Jeg som trodde en valpekasse skulle bli en enkel ting å få lagd; er det ikke bare en kasse med noen karmer inni liksom?  Der tok jeg feil; her skal man tenke på alt; mål og materiale og føtter og karmer og kanskje profiler og lakk eller maling og bunn og nedsenkning på en eller flere sider og dør eller lem og ... Det kan ikke bli noe mindre enn utrolig bra dette - når man har en slik far til å lage den så!  :D

Jeg samler fremdeles aviser som en tulling - hver gang jeg ser en avis liggende og slenge, vurderer jeg om jeg kan ta den med meg, haha!  Når vi tenner opp i ovnen bruker vi heller gamle skolenotater enn aviser - for nå er det nesten kriminelt å brenne noe som kan brukes som valpeunderlag!  Jeg har foreløpig tolv banankasser med aviser her hjemme nå.  I tillegg har mine foreldre sikkert et par, og vi har to naboer som samler, pluss at jeg henter fra jobben min og den tidligere jobben min, og Bjarte tar med seg fra sin jobb.  Jeg kan ikke fatte og begripe at vi skal gå tom hvis vi fortsetter å samle sånn..!  Ellers har jeg kjøpt inn kladder for bruk i valpekassen den første tiden, noe som gjør at vi ikke trenger så mange aviser i starten i alle fall.  

Bukmål: 55 cm (53 cm normal)

Brystkassemål: 67 cm (68 cm normal) - krymper hun eller flytter brystkassevolumet seg til buken??!  Eller har jeg kanskje målt feil første gangen?

Temp: 37,8 - 38,0 (målte flere ganger)

Det er faktisk første gangen jeg har målt tempen hennes, av den enkle grunn at jeg aldri har hatt behov for det før, og ei heller eid et termometer..  Normaltemp på hunder er ca 38-38,5 grader.  Det kan se ut som om hun ligger i nedre skikt av normalen.  Når det gjelder vekt så har vi ikke badevekt heller, og jeg tviler på at hun får plass på kjøkkenvekten, haha..!  Jeg har jo sagt vi skal kjøpe badevekt, så jeg må vel bare få finger'n ut.. 

Hun har noe utflod, den er hvitaktig og luktløs, og hun er fremdeles noe hoven bak.  Ellers er hun som vanlig veldig glad i mat, men selvsagt verre enn til vanlig, dog har hun vært verre enn hva hun er nå..  Formen er fin; hun er fremdeles med på joggeturer med Bjarte.  Det er nokså moderat intensitet for Tulla; hun er jo tross alt vant til litt heftigere mosjon enn å trave på flat og bar bakke i relativt rolig tempo (til Tulla å være altså).  Snitthastigheten deres ligger på ca 8km/t (ifølge gps-loggen til Bjarte), mens da vi syklet og trente til utholdenhetsprøven lå jo snittet på over 12km/t til slutt..  Rask gange er 6km/t, sånn til opplysning.  

Her er bilde ovenfra:

Og fra siden:

Vi vil forresten sende en "offisiell" bursdagshilsen til Zipo - han ble tre år 18. januar!  Hipp hurra!!