søndag, 23 jan 2022
 
 
Feil
  • XML Parsing Error at 1:3563. Error 9: Invalid character
4 uker
tirsdag 23. mars 2010 12:51

Jeg skrev et laaangt innlegg i går, med massevis av bilder, men da jeg holdt på å laste opp enda et bilde, hang ett eller annet seg opp, og alt jeg hadde skrevet og alle bildene var borte.    Det var utrolig lite motiverende å skulle gjøre alt på nytt da, men jeg prøver til igjen nå.  

Valpene ble fire uker på søndag, og mye har skjedd de siste dagene.  Vi har hatt besøk av flere; fra barn ned i 11 mnds alder, til voksne.  


Sjekk logre-halen til M når hun hilser på Martin på 6 år!

Valpene har alle sammen begynt å få skikkelig med tenner - og dèt merkes!  De biter hardere for hver dag som går, så det blir mer og mer risikosport å entre valperommet..  De har fått vært på stuen flere ganger, og de har fått prøvd seg flere ganger på stellebordet.  Har prøvd å stille de opp også, men det er ikke like lett med alle sammen - noen trenger nok endel mer trening før de blir trygge nok til å stå fint.  Og dermed får oppstillingsbildene vente litt på seg.. 


Da de var på bordet, ble de også kammet litt.  Her poserer Mini-Tulla.


Tullingen får kos på bordet.

Valpene har også fått ormekur, og det var jammen bra, for ut kom det faktisk orm!  Æsj, altså!  Bjarte har aldri klippet klør før, men han har fått en ilddåp - hele 14 poter klippet han, jeg tok resten.  


Flinke gutter!

Jeg er helt imponert over Bjarte - han engasjerer seg voldsomt i valpene.  Blant annet er det han som gir de frokost nesten hver dag; før han går på jobb er det nemlig valpetid.  Han har utvidet valperommet endel, så nå har valpene skikkelig god tumleplass.  Han er også rasende flink til å finne på ting valpene kan bryne seg på i valpegrinden, og lager de merkeligste ting de kan gå på eller i eller leke med.  Jeg lurer på om det er nå jeg skal være glad vi aldri har hatt en skikkelig opprydning i boder og carport; for gammelt skrot kommer virkelig til nytte her!  Her kommer et lite utvalg (det kommer nye ting hver dag, så jeg har faktisk ikke bilde av alt):


Oversiktsbilde av valperommet.


I hjørnet til venstre er hengekøyen, foran er en liten mini-vippe, og over den er en kasse trukket med slakk presenning som gir litt etter når valpene går på den.


Når kassen med presenning snus, kan valpene balansere på trelister på andre siden.  Den er så lav at hvis de faller igjennom, når de lett tak i bunnen.


Legg merke til gressmatten øverst til venstre.


Litt rart å gå på i begynnelsen, synes Prikken.  Nå er matten et yndet sted å både tisse og bajse - skal ikke se bort fra at valpene skjønner at det er på gresslignende ting slikt skal skje!! 


Hengekøyen er fremdeles populær.


En kattetunell som bråker som ti chipsposer er spennende synes M.  Han, Prikken og Frakken har også våget seg til å gå igjennom!  Vippen og kassen med presenning ligger i bakgrunnen.


Det som er inni bruskasser for 1,5litersflasker passer utmerket i en valpekasse!  Her må valpene lære seg å koordinere føttene og ta høye kneløft.  ;o)


Kan man apportere et så stort plastrør, lurer Frakken på?  Han skal ha for innsatsen i alle fall!  Legg merke til alle som står og drikker vann i bakgrunnen - så flinke de er blitt!


En pappeske med to åpninger er spennende.

Disse tingene har de ikke inne hos seg hele tiden, vi bytter på hva som er inne hos de.


Mini-Tulla har møtt sin "over-hund"!


Valpene har også fått en ny "matskål" som Bjarte har laget av en takrenne.  Valpene er merket på bildet.


På oppdagelsesferd i stuen, Frakken har møtt en liten hindring.


Hvor er Mini-Tulla?  Hun var den som utforsket mest, skal si hun er uredd!!  Og som dere ser, så prøver vi å ha det litt rotete når valpene er ute *flir* slik at de skal bli vant til litt forskjellig.  Grunnen til at det ligger treverk der, er fordi Bjarte holder på med noe på valperommet (døren inn til høyre).  Han har fått streng beskjed om at fra nå av skal all snerking, borring og saging foregå innendørs, haha!  Jeg støvsugde også litt når de først var på stuen.  


Mini-Tulla og Frakken har funnet mammsen seng - og ikke minst "matskålen"!!  *fnis*


Dottie sovnet under en stol.


Tullingen la seg til å sove rett på utsiden av kassen, og han var en trygg og god havn syns noen av de andre.  M ligger tett inntil, Spesiell er på tur bort.  Siden Bjarte holdt på å utvide valperommet, måtte kassen være på stuen en liten stund.


Her var det mye rart å utforske.  Prikken fremst i bildet, Butterfly bakerst.  Han sovnet senere ved skoene..

Valpene har også fått et bad, det var på tide samtidig som det sikkert var totalt bortkastet!  :p  De er jo nesten like klissete allerede..  Spesielt Tullingen skal på død og liv ligge oppi matfatet, og siden valpefôr er litt fett, blir valpene klissete.  Håper det fungerer som en god hårkur, haha.. 

Hvis været tillater det, skal de få ut en tur i morgen.  Besøk er forresten booket til fire dager denne uka, og vi har allerede hatt besøk en dag, så det lover jo bra.  Her må man rett og slett bare utnytte folk, og når valpene kan være ute i hagen over litt lengre tid, skal alle barna i nabolaget få komme på besøk for min del - kan tenke meg det blir populært!  

Skal prøve å få tatt hodebilder av hele gjengen, men dette får holde for denne gang.. ;o)