søndag, 23 jan 2022
 
 
Feil
  • XML Parsing Error at 1:3563. Error 9: Invalid character
Hverdagen
mandag 29. mars 2010 18:55

Valpenes hverdag består i mye rart; de har jo et beriket miljø på rommet sitt, og de får også mye kontakt med mennesker.  Jeg liker å være inne hos de så mye som mulig når de er våkne; blir ofte sittende til de sovner og vel så det.  På stuen er de blitt veldig trygge alle sammen, og det hender ofte de bare sovner hele gjengen; åtte små valpiser ligger strødd i hele stuen, og litt innimellom våkner det en valp eller to, og Aynï er sjeleglad for å få en lekekompis som neeesten er på hennes størrelse!  ;o)  Her er en film av henne og Frakken fra i dag som ligger i en hundeseng og koser seg:

Aynï leker med Frakken from Borghild on Vimeo.

 

Valpene har blitt flinke ute også; i dag lagde de knapt lyd, de var mye mer interessert i å utforske ting og tang rundt omkring.  Og alle sammen ble med rundt hjørnet på huset, bare for å oppdage at verden ER jammen stor!!  De løper og herjer litt innimellom, river og sliter i de få gresstustene som stikker opp, og tråkker på snø.  De pleier å få ett eller to måltid ute hver dag; og i samme slengen lærer de seg jammen å gjøre fra seg ute også - smart!  :D   I dag snødde det faktisk litt da de var ute, og i kveld snør det mer..  blæh.. Vil ha VÅR nå, slik at valpene kan være mer ute!!  

Jeg lager en spesiell smattelyd når det er mattid, og skal si at store ører får bein å gå på da!!  De løfter hodet, og så får de "panikk" - piper og kviner og løper mot lyden - wæææ - hvor er maten??!    Og hvis jeg står ute og lager lyden, tumler de seg ut verandadøren, faller og tryner litt i samme slengen, før de piler bort til matfatet.  Så flinke de har blitt altså!  Og når de skal inn er det bare å åpne døren, og si noe i lyst og lokkende tonefall, og så kommer de da også.  Det er et lite trinn fra bakken og opp til stuen, men de er blitt riktig så flinke å kravle seg inn igjen.  

Diverse bilder fra siste uken:


Prikken spiser mann med skjegg.


Frakken må sove i en pappeske stakkars..  :D


Frakken leker vaktbikkje.


Dottie ville sove i skapet..

 


Vi har hatt besøk i valpekassen av en nabogutt; se hvor alle sammen koser seg!!    Eneste er vel Tullingen som også vil inn stakkars.. 


Bjarte trener opp M til å bli en sofagris.  

 
Vi har lagt oss i sengen, mamma - nå kan du også komme og si natta!


En noe spesiell sovestilling..


Frakken var inni kassen da jeg kom med maten, og prøvde å hoppe over.  Han ble hengende med bakbeina over kassen, men siden frambeina var nedi matfatet gikk det såklart fint an å spise sånn!  Jeg måtte løpe inn på stua og hente kameraet (hvorfor er det aldri der når man trenger det?!), og jeg rakk akkurat å knipse dette før han dumpet ned og landet midt i maten..


Tullingen er veldig glad i mat, og som jeg har sagt; han liker å ligge i matfatet og spise.  De andre er ferdig, men Tullingen blir liggende og slikke rent.. ;o)

Og til ære for Birgitta & Lizzie: jeg tok faktisk bilde av Tulla i kondomdressen etter at hun hadde spist et aldri så lite mellommåltid, men må innrømme at jeg ikke synes hun ser såå drektig ut, i alle fall ikke 8 uker på vei! *host*  Maten hadde nok ikke kommet ned i magesekken enda, det må nok være forklaringen.  Jeg sa forresten til Tulla at dette var jo en ypperlig anledning til å prøve det som det står om i alle valpebøkene: "...når valpene begynner å få fast føde, kan moren kaste opp halvfordøyd mat til de.." - men niks og nei; den skulle hun ha for seg selv, ellers takk.  Eh, bilde ja:


*kremt*  Direkte slank er hun vel ikke.  Og direkte fornøyd er hun vel heller ikke..  

Så, tilbake til valpene:


  


Valpene ligger strødd..


Besøk av søstrene mine, de er nok en smule overgitt over deres storesøsters hundegalskap.. 


Aynï leker med Frakken (som tygger på bein) og Mini-Tulla (tror jeg).


  Butterfly (Buddy som han nå kalles av meg), la seg til å sove inni en hylle i en sjenk vi har i stuen.


Frakken snorker søtt.. 

Sånn, da tror jeg de fleste bildene verdt å se ligger her, og jeg føler jeg har hentet meg litt inn igjen med denne bloggingen.  I alle fall hvis jeg ikke begynner å tenke på å ta nye oppstillingsbilder, som forhåpentligvis blir litt mer vellykket neste gang..