torsdag, 02 jul 2020
 
 
Feil
  • XML Parsing Error at 1:3563. Error 9: Invalid character
6 uker
mandag 05. april 2010 17:48

I går var valpene 6 uker, så i dag kommer det hodebilder og oppstillingsbilder.  Vi har fått utrolig god hjelp fra kennel Icefern (cocker) - tusen takk for besøket, vi håper dere vil komme og bli "utnyttet" igjen når de er ca sju uker.  

Valpene utvikler seg voldsomt, og som jeg har sagt til alle valpekjøperne: de som kanskje er mest frempå èn uke, trenger ikke å være det neste uke..  Vi trodde vi hadde bestemt oss for hvilken valp vi skulle beholde, men siden jeg jo vet at de fortsatt kan endre seg mye, så har vi ikke sagt noe sikkert.  Og godt var det, for nå ser det ut som om vi holder på å ombestemme oss...  

Vekten vi har pleid å veie de på, er blitt for liten, og det beste vi fant å bruke (som vi faktisk måtte låne av en nabo siden vi ikke hadde selv) var en badevekt!  Vekten må derfor tas med en liten klype salt.  ;o)  

Tullingen:

Han er fremdeles en stødig kraftkar.  Han har virkelig funnet sin "krok" i stuen som han elsker å sove i.  Skulle ta de inn fra hagen, siden de fleste hadde begynt å legge seg til for å sove, og da vi skulle telle opp inne på valperommet manglet det en; det var Tullingen, for han lå der han alltid legger seg når han er i stuen og blir trøtt.. ;o)  Han har allerede et utrolig fint hode om jeg kan få si det selv; maskulin hannhund med god bredde allerede. 4,5kg.

Prikken:

Prikken er en utrolig morsom fyr - han har litt av alt!  Han liker å komme og få kos, kommer ofte og legger seg i fanget mitt dersom han har mulighet, i alle fall når han er trøtt.  Ute er det full fart nesten hele tiden, men han kommer stadig innom meg for å "si hei".  Han og Frakken stikker ofte av på diverse eventyr sammen, eller lekeslåss litt.  I forhold til Frakken virker Prikken som en litt enklere utgave.  4kg.

Frakken:

Frakken er en liten ramp; han finner alltid på noe tull; enten skal han stikke av under gjerdet til naboen, eller så bryter han seg ut av valpegrinden..  Han trenger virkelig noe å bryne seg på hver dag, for her går det kjapt unna i hodet!  Han vil ha godt av å komme til noen som vil bruke han til noe, gjerne konkurranserettet.  Eksteriørt er han heller ikke så dum, han har en veldig god front, noe rasen ikke har overflod av fra før.  3,9kg.

M:

M er ukens rakett; hun har blitt en skikkelig villstyring som er høyt og lavt og overalt hele tiden!  Hun er den som løper mest når de er ute, og hun herjer vettet av sine brødre, spesielt liker hun å erte seg på Frakken og Spesiell, fordi de gjerne er med på litt røff lek.  Hun er lett å hvile øynene på, og hun er lett å like; hun logrer mest av sine søstre.  Når de er ute kommer hun ofte hoppende opp på meg for å få litt oppmerksomhet.  3,9kg.

Dottie:

(Beklager fargen på hodebildet; plutselig forsvant sola..)

Dottie er den roligste av tispene, og hun gjør ikke så mye av seg.  Hun kommer gjerne og sitter ved beina mine når de er ute i hagen, men hun er også den som gjerne er først frempå for å undersøke nye ting og tråkke på ting vi legger ut.  Hun har begynt å logre endel, og virker som en veldig trivelig hund.  4kg.

Buddy:


Buddy - som faktisk lyder navnet sitt - er tidenes godgutt!!  Makan til trivelig liten tass skal man lete lenge etter!  Han var den første som begynte å logre, og det har han fortsatt med hele tiden; halen går konstant, og den går ekstra fort når han hører, ser eller lukter mennesker - han er vannvittig glad i folk, og legger seg helst til å sove ved beina til noen; samme hvem sine det er.  Han foretrekker å ligge nært folk, fremfor å ligge med resten av sine søsken.  Som hannhund er han veldig myk.  Han er allerede en spontan-apportør, så det er bestemt at han skal til noen som vil bruke han til jakt, og dermed venter vi fremdeles på at riktig kjøper skal dukke opp og si ja takk.  Han er en hund som nesten bare må oppleves - han er virkelig helt unik og skiller seg ut blant alle sine søsken! 3,8kg.

Mini-Tulla:

Mini-Tulla er en liten Pippi Langstrømpe.. hun er uredd og modig, men i forhold til sist uke hvor hun var "totalt rabiat" så har hun nå roet seg kraftig ned.  Hun er ikke like vill som hun var, men hun krever fremdeles endel oppmerksomhet.  Hun er relativt selvstendig, men hennes største fordel er at hun takler nye ting med stoisk ro.  3,7kg.

Spesiell:

Spesiell har "våknet til liv" den siste uken; hun er blitt temmelig energisk av seg, og løper og herjer endel med M.  De to er egentlig ganske like i mye og mangt, men M er nok hakket "mer" på det meste.  Spesiell har utviklet seg fint eksteriørt den siste uken syns vi, og er i grunnen blitt ganske fin, og slett ikke så anonym som hun var for en uke eller så siden.  Hun har også blitt ganske så tøff; hun er overhodet ingen pyse som lar seg knøvle i bakken av noen!  Hun kommer gjerne hoppende innom meg når de er ute i hagen, og da begynner halen å gå også.  3,7kg.

Folk som går forbi hagen vår må tro vi er noen rote-fanter.  Det kan hende vi er det òg, men i hagen har vi faktisk rotet med vilje!  Det ligger strødd med alt mulig rart; spader, stige, gummimatter, presenning, hjemmesnekret stigehinder i agility, snømåke, bøtte, en bordplate i plast, en sammenlagt hagestol i plast, en liten agilitytunnel, og litt til jeg ikke kommer på nå..  Det er nemlig ikke bare valperommet som skal være spennende - det skal jammen hagen være også!  Bare så dumt at vi har hagen rett ved veien sånn at alle ser inn..  Eller ikke! - fordi vi får mest lyd fra biler og motorsykler, og hestene som ris forbi klapper fint i veien, barn og voksne med og uten hund stopper og henger over gjerdet, og noen kommer inn..  Og da er det jo en utmerket anledning til å fortelle hvorfor vi har rotet sånn i hagen vår..  ;o)

Valpene setter i alle fall pris på alt rotet - det er så mye å utforske!  Og det er påfallende hvor mye de oppsøker slikt og tråkker på det.  I går kom Bjarte dragende inn i hagen med en presenning som også blafret endel i vinden.  Alle valpene stormet mot han og hoppet opp på presenningen og begynte å bite i den og logret.  Noen havnet under, noen over, og noen veltet - men den presenningen var i alle fall himla gøy!!  Og redde - det er de i alle fall ikke!  Her kommer noen bilder fra de siste par-tre dagene:


Agility-tunnelen var gøy fra første sekund!  Alle valpene løp gjennom før jeg fikk sukk for meg..


En sammenlagt stol er en fin utkikkspost.


Øre-klyp..


Tullingen skal bli gartner når han blir stor.. 


Mini-Tulla


M erter Frakken.


Buddy, logrende ved beina til Bjarte.


Spesiell leker hamster i tunnellen..


Spesiell hopper på Prikken.


Prikken biter Spesiell.


Tullingen i farta!


M i farta!


Prikken.


Dottie.


Mini-Tulla lar buksen til Bjarte gjennomgå.


Frakken.


Frakken.


M, Tullingen og Dottie på vei ut i "innsjøen". 


M.


Mini-Tulla og Spesiell.


Spesiell i farta!


Prikken i farta!


Frakken i farta!


M i farta!


 


Prikken bjeffer på de som har lagt seg til for å sove i "sovekroken" under stolene - det er alt for tidlig å legge seg nå..!


Dottie foran, M knøvler Frakken.


Hele gjengen dilter etter Bjarte.


Spesiell først, M bak.


Frakken har brystkasse..


M og Prikken.


Frakken og Prikken.


Spesiell.


M er nysgjerrig.


M og Mini-Tulla.


Beina til Frakken går litt i kryss..


Prikken er nysgjerrig.


Buddy og Mini-Tulla.


Buddy.


Mini-Tulla på hjemmesnekra stige, felg og spade i bakgrunnen.


Spesiell og M.


M.


Spesiell.


Frakken og Dottie.


Buddy.


Dottie tar en råsjans på halen til Frakken.


Dottie og Frakken.


Dottie og Frakken.


Spesiell.


Tullingen.


Prikken.


Valpene får mat utendørs.


  Tulla hjelper til med å spise restene, og valpene får en skvett melk til dessert.


Et forbilde?

Kan ellers nevne at Tulla har kastet opp mat til valpene flere ganger, og hun er også i full gang med å oppdra de - skikkelig flink er hun, helt imponert!  Det er utrolig å se på hvor god timing hun har med de små.  Når hun får tyggebein i stuen, har hun begynt å si fra om at hun vil inn til valpene med det, og da legger hun seg ned og tar en liten leksjon oppdragelse med de.  Etterpå får de spise på det så mye de vil.  :o)  Hun tolererer også utrolig mye fra de, det er sjelden jeg ser hun sier ifra om at de ikke får die mer for eksempel.  Og selv om hun ligger og oppdrar noen i å holde avstand fra bein voksne hunder tygger på, så er det overhodet ikke noe problem med valpen som finner ut at den skal kravle over ryggen hennes mens hun spiser.  Og matforsvar ellers eier hun ikke ovenfor valpene; de kan fint stå og spise sammen, så det er kun oppdragelse.  Det er jo veldig tydelig når hun er ferdig med leksjonen, for da er beinet for henne uinteressant; hun gidder ikke bry seg med hvem som spiser på det da.  

Jeg gleder meg til å se hvordan de utvikler seg fremover; det ser ut som det er en flott liten gjeng vi har her i alle fall!