onsdag, 08 des 2021
 
 
Feil
  • XML Parsing Error at 1:3563. Error 9: Invalid character
Rypevinge
tirsdag 06. april 2010 18:58

I kveld er valpene testet på rypevinge.  Det var litt skumring, så bildene jeg forsøkte å ta samtidig som jeg noterte og observerte ble ganske dårlige, derfor beklager jeg at det ikke blir noen bilder av seansen.

Valpene ble testet i vilkårlig rekkefølge, og de ble testet to ganger.  Dvs at de ble tatt med alene ut i hagen, presentert for vingen, jeg så hva de gjorde, og prøvde å lokke valpen til meg hvis den tok vingen, dette gjorde jeg ved å løpe litt unna og snakke lyst til valpen.  Deretter tok jeg bort vingen og noterte om de leitet etter den.  Etterpå ble valpene plassert tilbake på valperommet, og da alle var testet tok jeg hele gjengen en gang til, i ny rekkefølge.  Rekkefølgen husker jeg ærlig talt ikke, jeg skriver resultatet i den rekkefølgen valpene ble født, som jeg alltid gjør.  Aller først kan jeg jo si at alle valpene var veldig nysgjerrige på vingen, og halen begynte seriøst å gå på hele gjengen.  Alle valpene begynte også å leite etter vingen da jeg tok den bort, og mange leitet også når de ble tatt med ut andre gang.

Tullingen:
1. gang - bærer, litt dårlig grep, apporterer, slipper nesten til meg.
2. gang - bra nå også, bedre grep enn sist, apporterer

Prikken:
1. gang - bærer, kommer mot meg men ikke helt inn, rister litt, slipper
2. gang - finner vingen og prøver å ta den, men kommer løpende mot meg uten vingen, dette skjer to ganger.

Frakken:
1. gang - bærer, apporterer, slipper nesten til meg.  OK grep, biter på vingen.
2. gang - bedre, apporterer

M:
1. gang - bærer litt, rister voldsomt, leker, kommer noen skritt mot meg før hun må stoppe og riste
2. gang - mye bedre, apporterer vingen to ganger, men rister fremdeles endel, og leker med vingen

Dottie:
1. gang - bærer, apporterer, rister lite, slipper nesten til meg
2. gang - apporterer to ganger kanonbra!

Buddy:
1. gang - bærer, OK grep, apporterer, slipper ikke
2. gang - bedre, bedre grep

Mini-Tulla:
1. gang - snuser mye på den, bærer litt, kommer mot meg men ikke helt inn, legger seg ned med den
2. gang - følger etter meg noen meter, legger seg ned, klarer ikke lokke henne til meg med vingen, tygger på den

Spesiell:
1. gang - bærer, OK grep, apporterer, men slipper ikke
2. gang - bedre, godt grep

De som jeg synes utmerket seg var spesielt Dottie; hun var skikkelig flink helt spontant.  Ellers var Tullingen også et naturtalent.  Til Buddy hadde jeg enorme forhåpninger og ville trodd han var mye mer opptatt av å komme uten at jeg trengte å lokke; dog er det overhodet ikke dårlig prestert av han, og han gjorde det nok bedre enn Tullingen hvis jeg skulle rangert de..  Spesiell tok seg virkelig opp til andre runde, hun var ganske trøtt første gangen.  Ellers så jeg at M hadde potensiale, men hun må nok få litt iver og lek ut av kroppen før hun har roen til å jobbe konsentrert om apportering - typisk henne for tiden det da!  Frakken gjorde hva jeg tror er helt standard; han var veldig nysgjerrig på vingen, og måtte utforske litt hva det var før han var klar til å komme med den, men han har også potensiale innen dette.  Jeg ble litt skuffet over Prikken som ikke "husket" å ta med seg vingen, men han er i alle fall opptatt av meg og å komme til meg, og det er jo flott!  Mini-Tulla må nok jobbes litt mer med, men bare hun også får litt tid på seg til å utforske nok først, vil sikkert hun også komme med ting.  :o)  

Tulla fikk forresten også snuse på rypevingen, og såvidt jeg vet har hun ikke så stor kjennskap til det fra før hun heller.  Etter noen sekunder skvatt jeg godt, for da hogg hun over vingen og skulle bære den!  Så joda, det ligger visst i hennes gener også.. ;o)  Ikke at jeg tvilte akkurat, men rypevinge er altså ikke noe vi har for vane å trene med, men Bjarte har jo en god historie om fugleapportering jeg ikke tror vi skal ta her..  

Ellers i dag har valpene kjørt bil opp til hundeklubben.  Jeg så for meg at valpene ville holde seg i nærheten av meg og Tulla, og ikke gå så langt - men neste gang tar jeg med meg assistent!!  De var jo høyt og lavt og over alle hauger, jammen godt det er inngjerdet der!  Bilturen gikk fint; bare noen av de som peip litt innimellom, men da vi kom frem lå alle sammen i rolig i burene.  Kjørte en liten runde etterpå, og da lå alle og sov når vi kom hjem igjen.  :o)  Ingen hadde kastet opp, tisset eller bæsjet - flinkeste valpisene det! 

Vi har hatt besøk av Lise fra kennel Magic Murris i dag (som var med under fødselen), og i skrivende stund holder hun på å redigere en film hun tok av valpene!  Gleder meg også til å få bilder på mail, for hun knipset i vildens sky av de små håpefulle.. 

For noen dager siden hadde vi en "smake på mye rart-dag", så valpene fikk spise Provit-pølse, noe som merkelig nok IKKE fallt i smak hos så veldig mange!  Jeg noterte som vanlig flittig:

Provitpølse:
+ Frakken, M, Prikken
-Tullingen

Fløtepudding:
+Frakken, Prikken, M, Tullingen (dette var noe alle valpene likte, men noen var mer giret enn andre)

Ost:
+Frakken, Buddy, M, Prikken

Potet:
+Spesiell, Prikken, Buddy, Frakken, Tullingen
-Dottie

Inne i valpegrinden har de kjøttbein (rå) og diverse tyggebein, men det er de skikkelige kjøttbeinene som er den store slageren!  Jeg blandet i litt tørrfôr i maten deres også her en dag, og det var skikkelig snadder syns de!  I dag kjøpte jeg en sekk Royal Canin valpefôr som de skal begynne å få mer av etterhvert, jeg kan jo ikke forvente at alle valpekjøperne har like stor frysekapasitet som oss.. ;o)  Jeg kjøpte også noen såkalte oksemuskler de skal få smake på, det tror jeg de vil like, må bare passe på at de ikke får spise for mye, tror nok det kan være litt hardt for magen deres.  De har forresten smak på rømme - og det var skikkelig godt syns de.  Brød er derimot ikke såå kult igjen.  

Jeg kan jo også nevne at valpene har blitt klippet på ørene i anledning 6-ukersbildene, og de har fått en ny runde ormekur.  Vi har besøk hver dag, og det har vi faktisk hatt de siste to-tre ukene!  Vi spiller også en CD med mange forskjellige lyder bla skudd og torden, og de får høre på radio og musikk.  Vi smeller litt ekstra med dørene når vi lukker de, og vi mister tilfeldigvis rare ting i gulvet.  Jeg slapp (den lette) metallapporten i gulvet i valpegrinden fra magehøyde, og de kunne knapt brydd seg mer!!  Det samme gjaldt et margbein, og en oppvaskkost de har hos seg.  Vi har også klappet litt (og det ljomer godt for det er litt ekko i rommet), men ingen blir redde.  Noen reiser hodet hvis vi klapper mer enn en gang og prøver å lokalisere hvor lyden kom fra.  De virker veldig trygge og fine hele gjengen!