tirsdag, 07 des 2021
 
 
Feil
  • XML Parsing Error at 1:3563. Error 9: Invalid character
Valpene er 7 uker
mandag 12. april 2010 09:34

 I går var valpene 7 uker, og de er virkelig blitt en herlig gjeng!  Jeg har ikke fått tatt oppstillingsbilder av de, for i går var vi nemlig til Selbu.  En lang kjøretur på nesten to timer en vei, men det gikk kjempefint!  De fikk løpe på agilitybanen som tilhører STBK, og Prikken skulle på død og liv opp på de største hindrene hele tiden!  Opp på mønet, opp på stigen...  Han måtte vi virkelig følge med på hele tiden, hvis ikke var han stadig vekk høyt oppe..    

På fredag fikk valpene møte en stødig samojedhann; Frost fra kennel Fannhvìt, og jeg skal hilse og si at det synes de var veldig merkelig!  Er dette en hund??  Han er jo helt hvit, ørene står rett opp, og halen ligger over ryggen, jo..!!  Og dessuten luktet han sikkert veldig merkelig, siden han var hannhund..  Valpene hadde allerede vært ute en stund da han kom, så vi tok inn alle bortsett fra to, for at ikke Frost skulle bli helt nedrent av valpiser.  Det viste seg å ikke være nødvendig; valpene snuste såvidt på han, før de gikk og satte seg på avstand og bare så på.  Men så var de jo veldig slitne og la seg til for å sove.  Derfor byttet vi de ut med et nytt par, disse var også litt trøtte, og gjorde akkurat det samme som de forrige.  Vi fant ut at vi skulle ta en pause og la valpene sove litt før vi prøvde igjen.  

Som sagt så gjort - valpene fikk sove litt, og etterpå tok vi ut alle sammen.  Og dèt var veldig interessant å se!  For de valpene som såvidt hadde snust litt på han (eller blitt snust på), men som ellers bare hadde sittet og sett på han, de var nå de som var mest frempå, begynte å bevege seg rundt omkring i hagen og gjøre andre ting enn å observere Frost.  De var også frempå og snuste og noen ville også småbite litt i pelsen hans, eller også invitere til lek.  De fire som ikke hadde sett han før, satt som de forrige hadde gjort; inntil veggen og observerte.  Den som var først frempå av disse fire som ikke hadde sett han før, var Frakken; en nysgjerrig type kan man si.  ;o)  Da valpene begynte å bli trygg på Frost og kanskje bli litt for innpåsliten, tok vi de inn igjen siden de jo ikke hadde sovet så veldig mye.  Frost kommer tilbake på besøk igjen denne uken, og jeg tviler ikke på at alle valpene vil huske han fra sist.  

Vi har også vært en tur i skogen; vi delte opp valpene i to puljer på fire valper, og kjørte opp i Espa.  Lot de få gå til en liten opphøyning i terrenget som var snøfri, og der gikk de rundt og snuste inn deilige lukter.  Etter en liten stund gikk vi over et parti med snø (isj, det var kaldt syntes noen, og det var forferdelig å falle ned i fotsporene våre siden snøen var råtten) og over til en større skog.  Det var mange trær der, og annet underlag med masse barnåler.  Og valpene snuste ivrig i vei!  Så gikk vi tilbake igjen og byttet valper.  Alle valpene syntes det var veldig spennende med skogen, og de gikk rundt og smakte på kongler og lyng og pinner.  Tulla var forresten med hele tiden, så de fikk seg en skvett melk også.  ;o)  Den valpen som utmerket seg, var M.  Mens de andre holdt gangarten skritt hele tiden, begynte hun på slutten å trave frem og tilbake og undersøke.  Hun inviterte også sine søsken til lek (men de avslo), og hun tok kontakt med oss og invitere oss til lek.  Det er jammen fart og kontakt i henne altså!!  Da vi skulle gå tilbake til bilen med den puljen, ble hun stående igjen en liten stund og vurdere om hun var helt ferdig, før hun kavet seg gjennom snøen til oss og bilen.  

Folk får valpene møte mange av; vi har hatt besøk hver dag siden de var litt over tre uker, og det er folk i alle aldre; små barn som passerer hagen vår på tur, blir løftet over så valpene får snuse på de, og alle valpene er trygge og nysgjerrige og oppsøker nye folk med logrende haler.  Det var en jente i barneskolealder som gikk forbi hagen i går da Bjarte var ute, og hun ville gjerne hilse på valpene.  Han løftet opp Prikken til henne så hun fikk holde han, og da begynte han å bite i håret hennes.  "Biter han i håret mitt nå?" lurte hun på.  Bjarte måtte jo bare bekrefte, og fortalte at det er slikt valper gjør.  "Ååh.. Kan du ikke si til han at det er nyvasket?!?"  Haha, de lirer av seg det utroligste!!  

Det går litt i ett her, så jeg har ikke fått tid til å legge ut alt jeg har av bilder og film, men her er i alle fall en youtube-film en venninne av meg laget:

 

Valpene er 6 uker på filmen, så den kommer dessverre litt sent..  

Her er alle valpene i farta - bildet er tatt av Lise B. Lein.

De fleste er vel nysgjerrige på hvem vi skal beholde, og det er på tide å annonsere det nå.  Vi har vært litt frem og tilbake mellom to tisper, men endte til slutt opp på Spesiell.  Hun vil fra nå av kalles Nenya, og skal være Bjartes hund sånn i hovedsak.  De er påmeldt konkurranselydighetskurs for "kommende stjerner", så nå er forhåpningene til ekvipasjen skyhøye, haha!  ;o)   

Stamtavlenavnene til valpene er også bestemt.  Vi har lenge visst at dette skulle bli et James Bond film-kull, og etterhvert har valpene vist hva de skal hete på papiret også.. Her kommer det:


Tullingen: Show Them You Only Live Twice
Prikken: Show Them The Spy Who Loved Me
Frakken: Show Them The World Is Not Enough
M: Show Them Casino Royale
Dottie: Show Them Diamonds Are Forever
Buddy: Show Them Tomorrow Never Dies
Mini-Tulla: Show Them Russia With Love
Spesiell: Show Them The Quantum Of Solace