søndag, 23 jan 2022
 
 
Feil
  • XML Parsing Error at 1:3563. Error 9: Invalid character
Blodsporresultat Tulla

Fører: Borghild

Sporstart: Godt/godkjent

Tempo: Meget godt

Tapsarbeid: Meget godt

Konsentrasjon og vilje: Meget godt

Arbeidsmåte: Meget godt

Helhetsinntrykk: Meget godt

Premie: 1

Dommerens kommentar: (Helga-Mari Tessem) En noe forsiktig sporstart som tar seg opp etterhvert.  Fører kan med fordel ha lengre lineavstand slik at hunden får mer arbeidsrom.  Markerer sårleie.  Bra tapsarbeid.  En lovende ettersøksekvipasje.

Min kommentar: Ett av de merkeligste sporene jeg har gått!  Vi har trent på å krysse stier og veier, men ikke at sporet går på en sti over lengre tid.  Når sporstart var på begynnelsen av en tursti, så tror jeg ikke Tulla skjønte mye..  Men etterhvert gikk det bedre, og hun sporet bra i skogen - gjennom tornekratt som satt seg fast i pelsen hennes (og jeg måtte redde henne), over myr og steingjerde og hoggefelt.  Det var et veldig lærerikt spor, og jeg føler at jeg som fører lærte mye, og det er jo noe av det viktigste! 

 

 

Bevegelig blodsporprøve 29.07.10, Selbu TBK

Fører: Borghild

Sporstart: Utmerket

Tempo: Utmerket

Tapsarbeid: Godt/godkjent

Konsentrasjon og vilje: Godt/godkjent

Arbeidsmåte: Godt/godkjent

Helhetsinntrykk: Godt/godkjent

Premie: 2

Dommerens kommentar: (Stig M. Berg) Sporer i et utmerket tempo og gjennomfører et utmerket sporarbeid frem mot 2. vinkel (310 m).  Får da et omfattende tap pga interesse for annen fert.  Fører stopper hunden som igjen tar seg tilbake til sporet.  Går over sporet flere ganger, men har tross alt fremdrift i riktig retning.  Går igjen av sporet på siste rettstrekning.  Får overvær av skanken og sporet er gjennomfør på 38 min.

Min kommentar: En stor forbedring fra forrige gang, og dommer var mektig imponert den første halvdelen av sporet - trodde ikke det var samme hund som sist!   Det var veldig varmt, og jeg skulle hatt med vannflaske og vannet henne, men til tross for det, synes jeg det gikk ganske greit.  Jeg var klar over at det var mye krøll på slutten, men vi måtte jo bare fortsette så lenge dommer ikke sa at vi var helt totalt på viddene.. 

 

 

Bevegelig blodsporprøve 20.07.10, Selbu

Fører: Borghild

Sporstart: Godt/godkjent

Tempo: Godt/godkjent

Tapsarbeid: Ikke godkjent

Konsentrasjon og vilje: Ikke godkjent

Arbeidsmåte: Ikke godkjent

Helhetsinntrykk: Ikke godkjent

Premie: 0

Dommerens kommentar: (Stig M. Berg) Hunden starter i et godt tempo, men passerer 1. vinkel og fortsetter rett frem.  Blir etterhvert opptatt av elgspor og klarer ikke å ta seg tilbake til sporet igjen.

Min kommentar: Det er ikke lurt å starte på prøve når man knapt klarer å holde rattet på bilen når man kjører, fordi man svetter sånn pga feber..  Da jeg og dommeren snakket sammen etterpå, lurte vi på om sporet rett og slett hadde startet der en elg hadde gått, og at Tulla trodde hun skulle følge dette, og ikke blodsporet.  Han sa også at det var helt umulig å se at hun hadde gått av sporet, og at han ville ha fulgt henne der jeg gjorde hvis han ikke hadde visst hvor sporet hadde gått.  Greit å vite, syns jeg.

 
STBK 07.08.10 KM

Klubbmesterskap STBK 07.08.10

Fører: Borghild

Sporstart: Godt/godkjent

Tempo: Godt/godkjent

Tapsarbeid: Ikke godkjent

Konsentrasjon og vilje: Ikke godkjent

Arbeidsmåte: Ikke godkjent

Helhetsinntrykk
: Ikke godkjent

Premie: 0

Dommerens kommentar: (Gunnar Bostad) Sporer brukbart de første 150m., men mangler vilje og evne til å arbeide med sporet videre - prøven avbrytes.

Min kommentar:  Harde ord, hehe..  Ikke vet jeg hva som gikk galt, men noe særlig "på sporet" var vi i alle fall ikke!  Og rett etterpå dro vi på ferie..  Sporlegger kunne forresten fortelle meg at Tulla var veldig enkel å lese, så der har vi nok problemet: meg!
 

 

Blodsporkonkurranse 14.06.09, Åfjord Jeger- og Fiskeforening

Fører: Bjarte Birkenes

Sporstart: meget godt

Tempo: meget godt/godt/godkjent (her er det krysset av i to ruter, vet ikke hvilken som er riktig)

Tapsarbeid: godt/godkjent

Konsentrasjon og vilje: godt/godkjent

Arbeidsmåte: godt/godkjent

Helheltsinntrykk: godt/godkjent

Premie: 2.premie

Dommerens kommentar (Svein Småli): Tulla er en hund som blir god med mer trening og fører.  Løste oppgaven brukbart i dag.

Min kommentar:  Et mye enklere spor enn sist, men siden Bjarte ikke visste at det ikke skal være vinkel før 75 meter, begynte de å følge et ferskt elgspor ca 50 m etter start (Bjarte syntes det virket som et naturlig sted å vinkleWink).  Tulla rotet litt med en vinkel, men da hun klarte den gikk det som det suste!  Hun dro ned en skrent og markerte sårleie nydelig i slutten av bakken - perfekt!  Ferske rådyrspor i vinkelen med blodopphold gjorde at dommeren ga de hjelp litt vel tidlig.  Bjarte visste Tulla holdt på å utrede noe ferskspor, og skulle til å ta henne tilbake til sporet, men da hadde dommeren allerede fortalt hvor det gikk.  Han kunne også si at det var blodopphold der - flinke gutten! De gikk videre veldig bra, gikk forbi flere ferske spor blant annet flere steder hvor rådyr (hjort??) hadde gnidd gevirene sine på busker og bakken (så ut som blodgroper/sårleier), så Bjarte ble litt satt ut, men stolt fint på hunden.  Hun markerte skanken med glans!  Og nå er Bjarte bitt av basillen: konkurranse med hund og trening av blodspor er noe han gjerne vil fortsette med, så vi må vel begynne å krangle om hunden tenker jeg..! Innocent

 
Flere artikler …
<< Start < Forrige 1 2 Neste > Siste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL