tirsdag, 23 apr 2019
 
 
Valpeblogg
Slim bak, sammentrekninger i ryggen
søndag 21. februar 2010 03:25

Det er kommet ut slim bak, hun har sammentrekninger i ryggen.  Ikke pressveer enda.  Peser mye. 

 
Kastet opp
søndag 21. februar 2010 02:31

Tulla har vært rolig store deler av kvelden, så vi fant ut at vi skulle gå og legge oss.  Om ikke annet, så kanskje fikk vi noen timer søvn før ting begynte.  Eller kanskje ville Tulla føle at hun fikk den roen hun trengte for å gjøre jobben?  

Vi har vært ute og gått tur tidligere på kvelden, og ellers har hun hatt et par kynnere.  Nå ser man tydelig at valpene har flyttet bakover og vil ut.  Halen henger beint ned, og hun peser veldig.  Valpekassen er stedet det skal skje; hun har slått seg til ro med at det er riktig.  ;o)   

 
Tempen har steget
lørdag 20. februar 2010 21:03

Nå har tempen steget til 37,4, så nå kan det ikke være lenge igjen.  Line fra kennel Fannhvìt har kommet og skal observere, fødselshjelpen kommer på tilkalling når ting begynner å skje. ;o)   Foreløpig er Tulla rolig og ligger og slapper av, men det blir neppe lenge.  Hun ligger sjelden lenge om gangen, og det er tydelig hun synes det er ubehagelig også; hun foretrekker å stå.  Hun har hatt et par kynnere; små krampesammentrekninger.  Hun kviner til innimellom, så hun har det nok ikke helt godt nå.  Men matlysten?  Den er på topp - hun har nettopp kastet i seg et måltid mat, og ville fremdeles ha mer, men det syns jeg kan vente litt..  

 
Fremdeles ingen valper
lørdag 20. februar 2010 10:32

Tulla har vært både urolig og rolig i natt; i perioder har hun gravd og pest og vandret rundt, mens i andre perioder har hun sovet.  Hun vil helst sove tett inntil meg, og ikke være alene.  Jeg har ligget inne på valperommet, og hun har funnet seg godt til rette i kassen sin.  Der har hun fått noen gamle puter hun kan romstere med, så da slipper  det andre underlaget litt unna destruktive hundepoter.  Smart triks!  ;o)

Nå er hun rolig igjen, så det ser ut til at dette kan ta laaaang tid.  Jeg tipper valpene begynner å komme i kveld/natt, det er i alle fall alt for tidlig enda.  

På forrige fødselen jeg var med på (cairn) gikk alt som på skinner: tempen falt om morgenen og utover formiddagen, den steg til ettermiddagen, hun begynte å pese på kvelden, og seint på kvelden og litt utover natta kom valpene.  Kl to var alle tre valpene ute.  Så det var en kjapp fødsel, og uten noe komplikasjoner i det hele tatt.  

Nå skal Tulla få så mye ro hun bare vil ha, prøve å lade opp litt krefter innimellom hormon-bølgene som kommer skyllende innover henne.  Det kan se ut som om hun trenger det hun har av krefter når det skal vare så lenge som det ser ut til at det skal vare.  

Hun har forresten fått akutt dårlig ånde; begynte å lure på om det var vannet som hadde gått som jeg luktet, men lukten kom heldigvis (?) bare fra munnen hennes.  Ellers vil hun selvsagt ofte ut, og da gjør hun både bimmelim og bommelom.  Da Bjarte skulle lage mat til Aynï i morges, fikk han selskap av en fryktelig sulten Tulla..  Hun er jo blitt vant til fire-fem (eh, he..) måltider pr dag, og i går fikk hun bare ett eller to.  Ikke rart hun var sulten!   Hun stod og skalv så hele kroppen ristet - så sulten var hun!  Såklart måtte hun få litt mat da; hun trenger energi til fødselen hun skal gjennom, og så lenge hun spiser så står det ikke ille til.  Ut kommer det i alle fall så ofte som hun renner på do.. ;o)  

Spørs om den lille temperaturendringen bare var nettopp det; en liten endring.  Den ligger fremdeles lavt (36,5 kl 1545).

 

 

 

Sist oppdatert lørdag 20. februar 2010 15:01
 
Oppblokkingsfasen har såvidt begynt
fredag 19. februar 2010 22:55

Ca kl 2200 begynte Tulla å bli rastløs.  Hun har siden da vandret hvileløst rundt, lett etter sted å grave for så å bli henvist til valpekassen.  Hun peser og finner ikke roen selv om hun legger seg ned.  Det er tydelig noe er på gang, men det er ikke godt å si når valpene begynner å komme.   Tisper kan holde på ganske lenge i denne fasen før første valp kommer.   

 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Siste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL