onsdag, 08 des 2021
 
 
Feil
  • XML Parsing Error at 1:3563. Error 9: Invalid character
Valpeblogg
Dag 61
fredag 19. februar 2010 18:58

Dette må bli siste dagen med drektig-bilder og mål av Tulla.  Temperaturen har jo både fallt og steget igjen, så nå nærmer det seg med stormskritt.  

Bilde fra siden:

Bilde fra siden 3 uker etter parring (bildet er speilvendt):

Bilde ovenfra:

Bilde ovenfra ved 3 uker:

Mål i dag:
Brystkasse: 73 cm (68 normal,  71 for to dager siden, 74 i går)
Brystkassen over det største (stedet endrer seg forresten..): 80 cm (73,5 ved 7,5 uker,  79 for to dager siden, 82,5 i går)
Buken: 75 cm (53 normal, 73 for to dager siden og 70 i går)

Målene kan jo tyde på at valpene holder på å flytte ut (haha), dvs at de og livmoren faller ned (og litt bak) og nærmer seg fødsel.  At målene forandrer seg, er altså helt normalt og ventet.  

 

Da regner jeg med at neste oppdatering blir når oppblokkingen starter!  ;o)  Foreløpig er hun nemlig rolig, og det er ingenting som tyder på at hun har tenkt å føde i natt..  Men man vet jo aldri; plutselig kan ting skje fort.  

 

 
Tempen har steget
fredag 19. februar 2010 18:27

Nå kl 1900 ble tempen målt til 37,1, så den er på vei opp igjen.  Nå venter vi på oppblokkingsfasen.  :o) 

Det er altså dag 61, så helt normalt for springer å være.  Jeg har lyst å prøve å oppdatere hjemmesiden fortløpende, men får se hva jeg får tid til.  Ting kan jo bli litt hektisk.. 

Kan jo forresten nevne at klokken på siden går en time for seint, men jeg vil ikke bruke tid på å endre det nå.  Bare sånn til info.  ;o)

 

 
Tempen har fallt!
fredag 19. februar 2010 14:36

Temperaturen HAR fallt!  Kl 1500 lå den på 36,8, noe som er ca en grad lavere enn normalt for Tulla.  Nå kommer valpene innen et døgn ca!   

Bilder fra i går:
Tulla er blitt STOR!! 

Ser ut som en pære når hun ligger:

Litt fiber i kosten (les: bark) er bare bra:

 
59 dager
onsdag 17. februar 2010 17:10

Her går alt bare bra. Har begynt å måle tempen oftere, og hun ligger og lurer rundt 38 grader, som oftest litt i underkant. 

Men hun er sprek! I går da jeg kom fra jobb, gikk jeg rett ut for å lufte. Tulla var slett ikke lat da - hun hoppet ca 80 cm rett opp på en brøytekant som lå over et gjerde, for å markere (en nabotispe som bor der, så det er klart hun må legge igjen visittkortet)! Og i dag er hun ikke så drektig at hun ikke kan tillate seg litt drakamp med en fille..  

Ellers er jeg på utkikk etter pæreformen, men jammen om jeg vet altså.. Ser ikke ut som om hun har tenkt å bli pære helt enda i alle fall. Innbiller meg at den bakerste delen av buken hennes vil bli ganske mye større, men foreløpig ser jeg ikke så mye til det. Kjente valpene sparke igjen i går (eller var det i dag?), lurer på om de begynner å bli lei? 

Matlysten er fremdeles på topp, som vanlig. Og jeg tror ikke hun kommer til å matvegre noe i det hele tatt, så det venter jeg ikke på en gang. Derimot har hun begynt å grave litt i underlaget når hun skal legge seg. I morges veltet hun hele dynen til typen min opp på puten hans (han var heldigvis gått på jobb), og ellers graver hun i stoler og sofaer når hun skal legge seg. Det blir fort varmt for henne, så hun blir ikke liggende i timesvis før hun heller velger gulvet.

Holder på å ordne siste rest nå, og lurer på om det er noe jeg har glemt? Jeg har kokt tråd i dag (merkelig ting å gjøre igrunn). Jeg brukte ikke det på den fødselen jeg var med på; da brukte jeg bare fingrene for å holde igjen navlestrengen, og det gikk da fint. Men når man får fødselshjelp er det ikke godt å si hvilke vaner de tar med seg og vil overføre, så her er det best å være på den sikre siden! Sløv saks har jeg bevisst ikke samlet på; satser på at jeg kan rive hvis Tulla ikke gjør jobben selv da. Gamle håndklær er hentet fra min mor, og hun hadde også noen kladder (av alle ting) liggende, så de fikk jeg også. I tillegg til to banankasser med aviser.

Og den gamle varmelampen som ble brukt i hønsehuset for ti-femten år siden hang der fortsatt - nå er den tørket støv og vasket skitt av etter beste evne, og heldigvis virker den enda! Satser egentlig på å ikke være nødt å bruke den, men den er i alle fall kommet i hus sånn i tilfelle. Tulla skal nemlig bo på badet i andre etasje, og der er det varme i gulvet. Jeg har også tro på at det er bedre med èn grad for kaldt enn èn grad for varmt. Ifølge Lars Fält (var på kurs hos han), så er det bra for valpenes psykiske utvikling om det er så "kaldt" at de må ligge sammen, fremfor at det er så varmt at de velger å legge seg vekk fra hverandre. Men alt med måte selvsagt.  ;o)

Håper Bjarte klarer å huske at han skal kjøpe med kabel til skriveren, så får vi plugget i den og skrevet ut noen ark hvor jeg kan notere diverse ting om valpene på (fikk tilsendt fra "søsteren" til Tulla), bla tegninger, kjønn, fødselsvekt, osv. Velling/mat til Tulla under fødselen venter jeg med å lage til jeg ser tegn på at hun begynner (temp-fall eller oppblokking). Og sånn for helt krisemaksimeringssikkerhetsskyld så har jeg også kjøpt morsmelkserstatning. Det er sikkert garantert at man får bruk for det hvis man IKKE har, og da blir det også garantert fødsel i en helg. 250kr er derfor en billig forsikring syns jeg.. Men jeg har helt sikkert glemt noe - er det noen som kommer på hva det kan være?  

Mål for i dag:

Brystkassen: 71 cm (68 normal)

Rundt største delen av brystkassen: 79 cm ( 73,5 uke 7)

Buken: 73 cm (53 normal)

PS: Normalmålene er tatt med utgangspunkt i uke 3.  

Jeg fant et gammelt bilde av Tulla på verandaen i kondomdress mens hun spiste margbein (i fjor vinter), og så kom jeg på at med kondomdress på, så var det jo kjempeenkelt å se hvor mye hun har forandret seg!  Så da, stakkars Tulla, tredde jeg på henne dressen hennes..  Jeg klarte nesten ikke å få lukket glidelåsen på ryggen, og hun ble ikke helt fornøyd, hehe..  Her kommer bilder:

Her er hun i dag - for en ballong:

Tok et bilde ovenfra også, når jeg først var igang:

 

 
8 uker (56 dager)
tirsdag 16. februar 2010 20:31

Beklager litt sen oppdatering på uke 8-dagen, men her kommer det i alle fall:

Den 12. februar (dag 54) var vi på røntgen, og dyrlegen kunne se 7 valper!  Kanskje var det en som hadde gjemt seg, men sju blir det i alle fall!   Hun veide forresten nøyaktig 25kg, så hun har lagt på seg litt ja.. ;o)

Mål på dag 56:
Brystkasse: 73 cm (68 normal)
Brystkassen på det størte: 76 cm (sist uke: 73,5 cm)
Buken: 66 cm (53 normal)
Tempen i dag: 37,8 C
 

Bilde ovenfra: 

Sammenlignet med 3 uker ovenfra:

Fra siden:

Ovenfra når hun ligger:

Har fått valpekassen og malt den, her er bilder av den også:
Umalt:

 

Ett strøk:

Ferdigmalt:

Tulla prøveligger:

Valpekassen ble egentlig litt for stor, men men.. Skulle også ha vært annen farge på skriften, feks brun (selve kassen er malt i "lys nougat"), men det ble ikke sånn denne gangen.  :p

Tulla er blitt STOR, og mener hun er alt for ballong til å gjøre noe annet enn å ligge og dra seg:

På dag 55 kjente jeg for første gang at en valp eller to sparket, for en deilig følelse!  Nå gleder vi oss!!

 

 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Siste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL