tirsdag, 07 des 2021
 
 
Feil
  • XML Parsing Error at 1:3563. Error 9: Invalid character
Valpeblogg
søndag 07. februar 2010 12:18

 Da er Tulla allerede hele 7 uker på vei!  Nå er det jammen ikke lenge igjen!!  

Jeg har selvsagt målt henne i dag, og her er målene:

Buk: 61 cm (53 normal)

Brystkasse: 69 cm (68 normal)

Målte henne også rundt det bredeste på brystkassen, og der var hun 73,5 cm!  Som dere ser av bildene er det jo absolutt der hun er "tykkest".

Bilde fra siden:
 

Bilde ovenfra:

Sammenlignet med 3,5 ukers bildet:

Det er litt juks, for pga behenget under magen kan man ikke se hvor stor magen hennes egentlig er blitt!  Hun begynner å få ganske så store jur, og det er ikke sjelden jeg legger hendene inntil magen hennes og prøver å kjenne om det er noen inni der som sparker..  

Ellers er formen fremdeles fin.  Hun er blitt veldig rolig og "tolerant" om jeg kan si det sånn uten at det høres rart ut.  Alt er liksom helt greit, og vi tar alt som skjer veldig "coolt".  Samtidig har hun virket litt rastløs; og kunne ligge og pipe litt.  Pipingen har gitt seg endel i det siste heldigvis.  Men det eneste hun vil, er å spise.. Så hun har begynt å stjele maten til Aynï igjen.  Og salat går ned på høykant - her gjelder det å grafse til seg alt man får tak i!!  Alle mørke flekker og klumper på veier og fortau er dessuten selvsagt hestebæsj..   Det er dessuten bedre å spise først, for deretter å kanskje vurdere hva det er.  Hun har forresten begynt å få tre måltid nå, men kjenner jeg henne rett tviler jeg på at det hjelper, haha!  ;o)  

 

 

 
6 uker etter 1. parring
mandag 01. februar 2010 11:19

Det er jo strengt tatt ikke helt korrekt å regne antall uker eller dager etter siste parring, man skal regne fra første.  Så jeg må prøve å "komme i rute"..  I går var det altså seks uker siden første parring, så da målte jeg henne:

Bukmål: 59 cm (53 normal) Hun eser ut!!

Brystmål: 68 cm (68 normal) Etter å ha blitt målt til mindre enn normalen de siste gangene, er hun nå oppe i "normal" igjen.  Og strengt tatt ser det ut som det er akkurat rundt brystkassen at hun har lagt seg mest ut, merkelig nok.  Moren min var på besøk her en dag, og lurte på om det var der valpene lå??

 Bilde ovenfra (tatt i dag, men hun har neppe forandret seg mye siden i går kveld):

Sammenlign med 3,5 ukers bildet:

Bilde fra siden:

Hun har også fått patter, og større brystvorter.  Pattene er selvsagt ikke så store enda, men det er helt tydelig at noe holder på å skje.  De brystvortene som har ligget litt "inne" har begynt å "sprette" ut.  I tillegg har hun fremdeles noe hvit utflod, og den har vært tiltagende den siste uken.  

Formen er fin, dog er hun ikke så aktiv på tur som hun pleier; det er nemlig mye mer interessant å gå fot og tigge tørrfôr..  Ikke veeeldig uvanlig Tulla det da.. ;o)  Men apropos; de siste par dagene før fødsel er det jo vanlig at de ikke vil ha noe å spise.  Akkurat dèt har jeg seriøst STORE problemer med å forestille meg!  Fra Tulla ble 6-7 mnd har hun spist hver eneste måltid hun har blitt tilbudt, og hun har aldri, aldri stått over.  Hun kaster seg alltid over maten som om hun ikke har fått mat før, og jeg har alltid sagt at den dagen den bikkja ikke spiser - da er hun dødelig syk!  Nåja, jeg skal ikke ta såå på vei dersom hun ikke spiser når det nærmer seg termin, men det er nesten sånn at det forundrer meg om hun faktisk hopper over et måltid eller to da ja - det er nesten umulig å forestille seg hvordan det vil være..!  
 

 
5 uker etter 2. parring

Hele fem uker er gått siden siste parring - tiden flyr sakte!  På en måte føles det som evigheter siden vi var på besøk til Zipo, på en annen måte så føler jeg at valpene er rett rundt svingen..! 
 

Jeg har bedt faren min om å lage valpekasse til oss; han er veldig nevenyttig og flink med tre, og har muligheter til å gjøre det på jobben.  Han har tidligere laget Jærstoler, bøtter, skjærefjøler, penner, fat og skåler og sikkert mye mer, i tillegg til å ha laget omtrent hele huset foreldrene mine bor i.  Han er opptatt av at alt skal bli rett og se fint ut, så jeg er kjempespent på å se resultatet - da skal jeg selvsagt legge inn bilde!  Jeg som trodde en valpekasse skulle bli en enkel ting å få lagd; er det ikke bare en kasse med noen karmer inni liksom?  Der tok jeg feil; her skal man tenke på alt; mål og materiale og føtter og karmer og kanskje profiler og lakk eller maling og bunn og nedsenkning på en eller flere sider og dør eller lem og ... Det kan ikke bli noe mindre enn utrolig bra dette - når man har en slik far til å lage den så!  :D

Jeg samler fremdeles aviser som en tulling - hver gang jeg ser en avis liggende og slenge, vurderer jeg om jeg kan ta den med meg, haha!  Når vi tenner opp i ovnen bruker vi heller gamle skolenotater enn aviser - for nå er det nesten kriminelt å brenne noe som kan brukes som valpeunderlag!  Jeg har foreløpig tolv banankasser med aviser her hjemme nå.  I tillegg har mine foreldre sikkert et par, og vi har to naboer som samler, pluss at jeg henter fra jobben min og den tidligere jobben min, og Bjarte tar med seg fra sin jobb.  Jeg kan ikke fatte og begripe at vi skal gå tom hvis vi fortsetter å samle sånn..!  Ellers har jeg kjøpt inn kladder for bruk i valpekassen den første tiden, noe som gjør at vi ikke trenger så mange aviser i starten i alle fall.  

Bukmål: 55 cm (53 cm normal)

Brystkassemål: 67 cm (68 cm normal) - krymper hun eller flytter brystkassevolumet seg til buken??!  Eller har jeg kanskje målt feil første gangen?

Temp: 37,8 - 38,0 (målte flere ganger)

Det er faktisk første gangen jeg har målt tempen hennes, av den enkle grunn at jeg aldri har hatt behov for det før, og ei heller eid et termometer..  Normaltemp på hunder er ca 38-38,5 grader.  Det kan se ut som om hun ligger i nedre skikt av normalen.  Når det gjelder vekt så har vi ikke badevekt heller, og jeg tviler på at hun får plass på kjøkkenvekten, haha..!  Jeg har jo sagt vi skal kjøpe badevekt, så jeg må vel bare få finger'n ut.. 

Hun har noe utflod, den er hvitaktig og luktløs, og hun er fremdeles noe hoven bak.  Ellers er hun som vanlig veldig glad i mat, men selvsagt verre enn til vanlig, dog har hun vært verre enn hva hun er nå..  Formen er fin; hun er fremdeles med på joggeturer med Bjarte.  Det er nokså moderat intensitet for Tulla; hun er jo tross alt vant til litt heftigere mosjon enn å trave på flat og bar bakke i relativt rolig tempo (til Tulla å være altså).  Snitthastigheten deres ligger på ca 8km/t (ifølge gps-loggen til Bjarte), mens da vi syklet og trente til utholdenhetsprøven lå jo snittet på over 12km/t til slutt..  Rask gange er 6km/t, sånn til opplysning.  

Her er bilde ovenfra:

Og fra siden:

Vi vil forresten sende en "offisiell" bursdagshilsen til Zipo - han ble tre år 18. januar!  Hipp hurra!!  

 

Da har vi vært hos dyrlegen.  Han ville kjenne (palpere) på henne først, og hvis han ikke fant noe, kunne vi ta ultralyd.  Fant han noe, ville det vært bortkastete penger mente han.  Helt greit for min del det.  For å si det sånn, så sparte vi noen hundrelapper der..! :D  Han kunne helt tydelig kjenne at hun var drektig!!  Han kjente minst to valper, men det kunne være flere.  Ultralyd er ikke spesielt nøyaktig hva angår antall; det mest sikre er røntgen ved ti dager før termin, men akkurat dèt bryr jeg meg ikke så mye om - da er det jo så kort tid igjen uansett..  Valpene er nå på størrelse med en stor drue forresten.  Men Tulla kan i alle fall konstanteres drektig!!

Hun veide forresten 22,3kg nå.

 
Nye tegn
mandag 18. januar 2010 11:29

I siste post glemte jeg jo helt å si at hun har kastet opp!  Jeg kom hjem fra jobb en dag, og på spisestuen/kjøkkenet finner jeg hele fem små dammer med magesyre.  Tenkte først at det var Aynï fordi dammene var så små, men når man legger sammen alle fem, blir det alt for mye for en så liten hund; Aynï kunne kanskje kastet opp en eller to slike dammer - ikke FEM!  Så med relativt stor sikkerhet vil jeg si at det nok var Tulla som var "synderen".  Og det var jo 3 uker og 2 dager etter 2. parring, så det skulle passe bra med tiden for når de kan bli kvalme.  Men ikke tro hun mistet matlysten av den grunn..!!  Jeg kan tenke meg hun heller trodde hun var kvalm fordi hun hadde spist for lite, haha, rare lille matmonsteret mitt!  ;o)

Jeg glemte også å nevne at vi har vært på tur med Line og samojedene.  Frost er en ung herremann som tar livet og de løpetider som kommer med stor ro, til tross for å egentlig skulle være i verste pubertetsalder.  Men han klarte ikke å la Tulla være i fred!  Han måtte bare snuse på henne, til tross for tilsnakk fra Line flere ganger, var Tulla tydeligvis veldig interessant.  Nok et tegn.  ;o)

I morgen er det hele 4 uker etter 2. parring.  Jeg har jo lenge sagt jeg skal ta ultralyd, men har ikke villet ta det for tidlig, i frykt for å ikke finne noe.. :/  Men nå må det da gå an snart?  Dermed blir det i ettermiddag/kveld, dersom jeg får tid etter et møte jeg skal på på jobben først.  Da blir det veiing også (vi har nemlig ikke en fungerende vekt her hjemme, men det må vi vel skaffe oss ser det ut som).

Nå jeg først er igang her, kan jeg jo komme med nye mål:

Buk: 54,5 cm (53 cm normal)
Brystkasse: 69 cm (68 cm normal)

Litt merkelig med det brystkassemålet; i går kveld var hun 67 cm.. Kanskje er det maten som ikke har kommet lenger i prosessen?  Eller kanskje er målene mine unøyaktige?  Men hun var 54,5 cm rundt buken i går også, så der er hun stabil tross mat og mål.  :p

 
Flere artikler …
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Siste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL