søndag, 24 mar 2019
 
 
«»
Mars 2019
MTOTFLS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

I går var Tulla på sin femte massasjebehandling, og Nenya var på sin andre akupunkturbehandling.  Føles godt å gi hundene litt velfortjent "alternativ" behandling.  Nenya plages av en stri urinveisinfeksjon, og hadde god effekt av de første nålene.  I går kom runde nr to, og om en uke kommer tredje, og forhåpentligvis siste behandling.  I tillegg skal hun få homeopati (men apoteket hadde rotet bort bestillingen min), og hun får C-vitamin og tranbærjuice.  Tranebærjuice får Tulla også, for den har jeg helt i drikkevannet deres.  Kan tro de spekulerte voldsomt; en skål med rosa vann og en skål med vanlig vann.  Begge to stod og drakk litt av den ene, smattet, drakk litt av den andre, smattet, drakk litt av den første igjen, smattet.. haha!  Vi krysser fingrene for at Nenya blir frisk snart!

Tulla sliter med muskelplager pga at trekkselen ikke passer skikkelig til henne.  Over lenden ligger det et belte av hard muskulatur, og hun har generelt vondt i bakparten sin.  Fronten er også litt belastet, men der synes hun det er mye kjekkere å få massasje.  :o)  Blir godt for Tulla mi å få løst opp i litt sånt, og i mellomtiden er vi stadig på leit etter en skikkelig god sele til henne!   

Før massøren kunne sette igang, måtte Tullas rygg røntges.  Og heldigvis så alt helt strålende ut der!  Jeg var jammen lettet over at det "bare" var noe muskulært som plagde henne, selv om jeg vet bedre enn de fleste at det kan være vondt nok.. 

En springer som tror hun er en husky hjelper ikke på saken.. Tulla begrenser seg så overhodet ikke når hun trekker.  Vi prøvde ut en ny sele for et par dager siden, og den lå helt feil; opp mot strupen.  Det tok ikke mange hundre metrene før Tulla peste fælt pga oksygenmangel, og etter noen små kilometre begynte hun å kaste opp.  Jeg gikk sammen med Line, som har samojeder som driter mens de går, og synes det i grunnen er fascinerende, for det kunne mine aldri drømt om å gjøre.  Men jeg har en annen variant; Tulla ble etterhvert lei av å stoppe for å kaste opp (hun må jo ta igjen det tapte etterpå, og legger seg derfor enda mer i selen), så hun fant ut at hun kunne kaste opp mens hun gikk.. Gale, gale hunden min.. 

Men ikke få panikk; jeg slapp henne selvsagt løs da jeg så at hun kastet opp såpass, så resten av den 1 mil lange turen fikk hun løpe løs og kose seg.  :o)  

 

Leave a CommentTrackback

Comments  

 
#2 2010-11-29 10:46
nomesele til Tulla, men holder også på å prøve ut en annen type; Björkis-selen. Nomeselene sitter jo litt forskjellig, og det er jo viktig å ha riktig størrelse. ;-) Jeg bruker å ha henne i line foran meg, som oftest mens jeg går, men jeg bruker også kickspark og har prøvd henne i hundespann med vogn. 8)

Jeg har prøvd veldig mange seler, inkl NonStop selen. En komtesele, som Lizzie har på bildet, har jeg nok ikke prøvd, men ellers har vi vært innom det meste av sjangere. :-| Håper vi finner en til slutt..
 
 
#1 2010-11-29 08:49
no seen ... :-* ,
så nu vet ju inte jag om du bara linkört Tulla, eller om du oxå haft pulka efter henne, men vad för slags sele har du på henne ?

Kolla förresten Lizzies inlägg i bloggen per den 7 november så får du se den "damens" första försök just i sele ( från det hon var ca 5 månader gammal :D ) för där fick hon ha en gammal Segebadensele som nån unghund ( av schäfrarna ) hade innan den fick egen Svalandersele och/eller nån nomesele 8) !

Kramizar från oss i Uppsala
 

Du har ikke anledning til å legge igjen en kommentar til denne artikkelen.